Atelier Jonas Øren 

În cadrul atelierului, Jonas Øren propune metode de a dansa imagini conduse de fantezie – „tableau vivants” – idealuri care ne-au modelat și ne modelează modul în care ne prezentăm corpurile în societate. Scopul este de a comenta/chestiona modul în care devenim adepții celor care se prezintă sau cărora li se atribuie rolurile de eminenți, influenți și puternici; de a reflecta asupra narativelor dominante despre cum ar trebui să înțelegem succesul și virtuozitatea și despre cum dăm valoare corpurilor. Prin intermediul actelor muzicale, cântecului, storytelling-ului și coregrafiei, Øren explorează semnificația idealului prin noțiunile filosofului Rene Girard despre imitație și mimetism: cum imităm și reflectăm oamenii pe care îi admirăm și de ce integrăm aceste imagini corporale în propriul sine. Øren pune sub semnul întrebării efectul prin care cultura populară coregrafiază adepții săi, prezentând corpurile de succes ca fiind emancipatoare și edificatoare, dar și crude, toxice și inaccesibile.

28 noiembrie 12.00 – 15.00 I FITT – Sala Rotundă

Pentru rezervări completați formularul de aici. Accesul în sală se face cu 15 minute înainte de ora anunțată

Atelierele sunt organizate cu sprijinul Asociației Noi Re-Creăm și au loc în limba engleză. Participarea este gratuită și deschisă tuturor celor interesați, indiferent de nivelul de experiență.

Jonas Øren este un artist care investighează cum sinele, subiectivitatea și identitatea sunt legate de comunicare, producție și performanță strategică prin dans și coregrafie. Analizând auto-performativitatea, atât pe scenă, cât și în afara ei, el reflectează asupra prezentului și a modurilor noastre actuale de comunicare. Øren are o diplomă de licență în balet clasic și un master în dans de la Academia Națională de Arte din Oslo și a lucrat în domeniul dansului în mai multe contexte și în colaborare cu diverse domenii. În 2022, el a coregrafiat spectacolul de operetă „Prințesa Czardas” pentru Opera Norvegiană. Pe lângă activitatea sa artistică, Øren lucrează ca mediator la Dansens Hus și este redactor al publicației „SKEIV BEVEGELSE” (Mișcarea Queer) de Danseinformasjonen. Este beneficiarul Granturilor Guvernamentale pentru artiști emergenți în 2021–2023. 

Similar Posts