Cu Alina Vîlcan

Vineri, 29 noiembrie, 18.00 – 20.00 – Înscrie-te
Duminică, 1 decembrie, 14.30 – 16.30 – Înscrie-te

În fiecare zi în care scriem în spațiul virtual, scriem, de fapt, despre noi. Fiecare text pe care-l publicăm poate rămâne și ca o mărturie a generației noastre. Peste zeci de ani ele pot avea și valoare istorică.
Reușim însă să avem o voce personală atunci când scriem?  Cum putem scrie despre temele care ne preocupă? Despre mizele noastre? Și cum ne poate ajuta să scriem despre noi?
Pornind de la lecturile unor texte ale spectolelor prezente în Caleido, construite pe baza istoriilor personale, atelierul coordonat de Alina Vîlcan este despre cum putem explora și folosi propriile experiențe în creație.

Cu Andrei Crăciun

Joi, 28 noiembrie, 18.00 – 19.30 – Înscrie-te
Joi, 28 noiembrie, 19.30 – 21.00 – Înscrie-te
Sâmbătă, 30 noiembrie, 14.30 – 16.30 – Înscrie-te

Atelierul coordonat de Andrei Crăciun este despre cum poate fi folosită informația care ne este livrată de jurnaliști în scrierea de ficțiune. Altfel spus, despre drumul către ficțiune. De la jurnalism la literatură. Amintim aici de scriitori consacrați ca Hemingway, Marquez, Orwell, Twain, Borges, Doyle, Kipling, Dostoievski, Dickens, Capote, Vonnegut, Buzzati, Hunter S. Thompson, J.R. Moehringer, Gerladine Brooks ș.a. care au abordat acest stil. Participanții vor învăța să citească critic și să înțeleagă limitele dintre jurnalism și literatură. Dedicat (și) oamenilor care vor să utilizeze poveștile din mass-media, dar care nu vor să treacă printr-o școală practică de presă.

Atelierele au loc în Sala Cinema, de la unteatru (Str. Sfinții Apostoli 44).

Intrare liberă pe bază de rezervare.