SINGING BODIES’ TRILOGY este un performance de dans contemporan în trei părți, care încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu orașul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiție.

SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL ( Alexandra Bălășoiu, 50’)

Am crescut și nu am nimic. Da, nu, poate. Povești auzite la infinit. Scânteile, zâmbetele și urletele sunt lăsate pe podea, ascunse în secunde trecute cu vederea – repede, rapid, fără răsuflare. Doamne ferește ca întâlnirea noastră să însemne ceva. Doamne, te rog, ferește-mă de dragoste când nu o caut, ascunde-mă de țipăt când sunt obosit și uită să-mi arăți tot timpul adevărul căci îmi place să mă scald în mizerie, să ascult reclamele de la tv și să mă ascund seara după jaluzele. Am pungile pline de zgomot, dar sunt frumos desenate, iar eu sunt puternic – nimeni nu știe cât sunt de grele <nimeni (nici măcar un copil) nu are dreptul să primească ceva (nici măcar iubire) pe degeaba>

Fiecare privire se oprește undeva, fiecare respirație care circulă prin mine pornește din spațiul public și se întinde înapoi în el. Oglindesc, contrazic, compun. Cu fiecare gest contribui la consolidarea sau distrugerea unui sistem de referință. Fiecare cuvânt favorizează sau încurcă comunicarea noastră.

Tu ce vrei cu adevarat?
Ai apucat sa te întrebi înainte să răspunzi?

REALITY CHECK (Denis Bolborea, 40’)

Salut, sunt Denis! În timp ce citești acest text, auzi de fapt vocea mea. Sau e vocea ta? Încearcă să țipi. Acum șoptește________________ Care e intensitatea vocii din mintea ta? Imaginează-ți cum ai putea să o întinzi în spațiu. Coloana sonoră e permanent prezentă, dar felul în care ascultăm e intermitent. Putem oare reorchestra discursul orașului? Putem recicla zgomotul care ne înconjoară, dându-i o altă dimensiune?

Uneori, privirea nu ajunge mai departe de gene și zgomotul interior depășește volumul orașului. Informația continuă să circule, indiferentă la nepăsarea noastră. Acumulăm, propagăm, transformăm.

Tu ce fel de undă ești?

BAD MAMMA (Valentina de Piante, 40’)

Ți-ai imaginat vreodată că fiecare om este răspunsul la o întrebare pe care cineva a pus-o?

Sunt străină în propriul meu corp, în propriile mele gânduri și de o limbă dintr-o carte prost citită. Scuip proiecții, minciuni și frici. Fac și desfac greșeli. Uneori sunt ceea ce îmi doresc să fiu. Pentru a-mi da vizibilitate sunt femeie, cântăreață, artistă, psihanalistă. Amplific percepția, ascult toate simțurile, devin mai multe lucruri simultan, am 4 creiere și gheare. Învăț să răsun cu ceea ce mă înconjoară, sufletul vibrează împreună cu al celuilalt. Las inconștientul să se articuleze, să răsufle prin trup. Sunt impregnată visceral de toate identitățile întâlnirilor. Voi, ceilalți, sunteți simboluri din mine. În această noapte-zi, unde noțiunea timpului se pierde, trebuie să las totul, să mor pentru a renaște, în această noapte-zi a sufletului meu care răsună.

Cum lăsăm necunoscutul să facă parte din noi, când gândim că putem controla viața noastră?

Km 0 nu există. Respirăm într-un câmp invizibil de emoții, gânduri și sunete.


Concept și interpretare:
SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Bălășoiu
REALITY CHECK / Denis Bolborea
BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae
Videoproiecții: Cozlac Andrei
Foto-video: Lavinia Pollak
Sound design: Denis Bolborea, „Acid” by Archai
Light design si grafică: Hermina Stanciulescu
Director tehnic: Alexandros Raptis
O producție Indie Box

Durată: 2h 10’
Data premierei: 2018

Foto: Alina Ușurelu