Bildungswoman – Caleido Talks
Invitate: Elena Morar și Karla Manea
O discuție despre cum ne trezim feministe; despre feminismul Generației Z și Colectiva Sisterhood.
Invitate: Elena Morar și Karla Manea
O discuție despre cum ne trezim feministe; despre feminismul Generației Z și Colectiva Sisterhood.
Pe Mădălina o puteți vedea, în Caleido, în spectacolul Libretto Solitudine, în regia lui Matei Lucaci-Grunberg.
Caleido Talks prezintă o serie de cinci dezbateri concepute pentru a facilita și întreține spațiul vital al dialogul, un loc de întâlnire pentru artiști, specialiști din diverse domenii și public. Dezbaterile funcționează cumulativ, încercând, și separat și împreună, să răspundă unor întrebări pe care le considerăm, mai ales acum, necesare și actuale. Scopul lor final…
Marți, 28 septembrie, de la ora 20, va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului „Libretto Impostura” la Teatru Infinit din str. Mihai Eminescu 127, o producție Caleido în regia lui Matei Lucaci-Grünberg.
„În Daughters, mi-am imaginat cum s-ar fi comportat mamele și bunicile noastre dacă ar fi fost punkerițe”, spune coregrafa Simona Deaconescu despre spectacolul său pe care îl vedem în Festivalul Caleido. „Daughters” vorbește despre generații și despre viziunea – mai mult sau mai puțin moștenită – asupra corpului.
De vorbă cu actrița Alina Mișoc, despre spectacolul „Pe ei!”, în regia lui Ionuț Caras, care aduce în fața publicului una dintre ororile comunismului – Experimentul Pitești. Un spectacol puternic, care poate fi văzut la București în Festivalul Caleido.
Ionuț a inițiat și coordonează proiectul PlayHood de – déjà! – șapte ani. PlayHood e, mai ales, un fel de a întinde o mână copiilor, adolescenților și tinerilor din Ferentari, să se salveze prin artă și să devină oameni mai buni. PlayHood e, totodată, și o trupă care nu lipsește din festivalul Caleido nici în acest an greu.