Vrem ca anul acesta să plecați cu ceva de la Caleido – cu iubire mai multă față de teatru și cu stereotipuri zdruncinate. De asta ne ocupăm noi. Dar ne gândim că poate vreți să plecați și cu ceva fizic. De asta se ocupă prietenii noștri: Ioana Moldovan, Albert Adrian și Cristina Irian, Asociația Accept și Paul Aioanei. Haideți să vă povestim ce și cum.

Carte foto: Noi suntem Invictus, de Ioana Moldovan

În 2017, militarii răniți români au participat pentru prima oară la Jocurile Invictus. Treizeci și unu de militari răniți au răspuns apelului de a face parte din echipa Invictus România. Cincisprezece dintre ei au concurat la Toronto, la sfârșitul lunii Septembrie, împotriva altor șaisprezece națiuni.
Cartea Noi suntem Invictus, este rezultatul unei documentări de mai bine de șase luni, care împărtășește momentele de efort, de străduință, dar și de izbândă din timpul pregătirii militarilor români și al participării acestora la Jocurile Invictus 2017.

Albumul Dacia50: Albert Vrăbiuță, Cristina Irian

„Cu Dacia, autoturismul, oamenii au interacționat și interacționează în diferite moduri. Pe scurt, ca urmare a discuțiilor cu oamenii din comunitatea „Dacia – autoturismul copilăriei” și cu proprietarii Daciilor fotografiate în cadrul albumului DACIA50 – Autoturismul, am aflat că unii se raportează la ea, mașina, la timpul trecut, în timp ce alții, la timpul prezent; pentru unii dintre ei reprezintă o apariție aproape însuflețită, iar pentru alții un obiect din trecut, pe care de dispariție. Dacia, autoturismul de oraș, este o „Ea” cu mai multe povești, cu formă de viață, pe care le prezentăm, așa cum au apărut și respiră ele, în acest proiect vizual, DACIA50, pe care îl desfășurăm pe parcursul mai multor capitole.

Detalii despre proiect găsiți aici: http://dacia50.ro/cartea/

Asociația Accept

Asociația Accept organizează Bucharest Pride în fiecare an şi se implică activ prin programe de voluntariat, consiliere psihologică şi juridică pentru comunitatea LGBT+. Vino la Festivalul de teatru „Caleido” să ne cunoşti şi să-ți colorezi outfit-urile cu accesoriile de la Pride!
Plase tote bags, stickere, brățări și insigne pride.

Fotografia de la 1851 cu Paul Aioanei

Caleido2019 îți oferă șansa de a descoperi arta fotografiei din secolul XlX, alături de Paul Aioanei, unul dintre puținii fotografi din Europa ce realizează fotografii pe sticlă (ambrotipii) sau aluminiu (ferotipii), si de a afla mai multe despre istoria fotografiei și a procedeului fotografic colodiu umed.
Astfel, vei fi transpus în atmosfera secolului al XIX-lea, având șansa de a fi martor la realizarea unui portret personal pe sticlă sau aluminiu prin procedeul colodiu umed, exact cum se făceau începând cu 1851.

Produse artizanale din Belin

Barta Laura Katalin este din comuna Belin, județul Covasna. În ultima perioadă, pe lângă treburile zilnice, și-a dedicat o mare parte din timpul ei produselor artizanale. Produsele sunt handmade iar anul acesta le puteți găsi și la Caleido Fair.

Program
Miercuri – Vineri: 17:00 – 21:30
Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 21:30