Daughters – Caleido Talks
Invitate: Simona Deaconescu și Olivia Nițiș
O discuție despre spectacolul Daughters și despre nevoia de educație culturală extinsă care să depășească o anumită bulă.
Invitate: Simona Deaconescu și Olivia Nițiș
O discuție despre spectacolul Daughters și despre nevoia de educație culturală extinsă care să depășească o anumită bulă.
Invitați: Alex Fifea și Marian Ursan
Vineri, 12 noiembrie, ne vedem la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați pentru o nouă reprezentație a spectacolului „Domnișoara Iulia”.
Cu actorul István Téglás, despre „Magic is a condition that kills people in all kinds of performative hazards”, în care îl vedem alături de coregrafa Andreea Novac în Festivalul Caleido, dar și despre rolul artistului în societatea de azi, despre starea teatrului independent în România și despre cum a rezistat în pandemie.
Ionuț a inițiat și coordonează proiectul PlayHood de – déjà! – șapte ani. PlayHood e, mai ales, un fel de a întinde o mână copiilor, adolescenților și tinerilor din Ferentari, să se salveze prin artă și să devină oameni mai buni. PlayHood e, totodată, și o trupă care nu lipsește din festivalul Caleido nici în acest an greu.
Pe 23 octombrie, Teatru Infinit (Str. Mihai Eminescu 127) a găzduit reprezentația spectacolului „Libretto Impostura”, o producție Caleido în regia lui Matei Lucaci-Grünberg. Iată câteva fotografii ale scenelor surprinse de Andreea Leu.
Romii (cărora în universul românesc li s-a spus multă vreme țigani, și încă li se spune) sunt o prezență foarte veche în spațiul carpato-danubiano-pontic. Istoria lor e crudă, deși se află de secole pe aceste meleaguri, abia de 165 de ani au fost eliberați din robie, adică din sclavie. Romii au fost sclavi în țările române, iar bisericile au fost stăpâne de sclavi. E o realitate, ale cărei consecințe încă le trăim. Și cum putem ieși din această istorie plină de nedreptăți, etichete și prejudecăți? Noi propunem – ca început de soluție – cunoașterea reciprocă, apropierea și educația culturală.