Pelicanul ▬ Cerere în căsătorie/ Mangipe prandemasqe ▬ Cultul personalității ▬ Exploziv ▬ 2 Femei ▬ Clasa noastră ▬ Bad Talks ▬ Aleea Stereotipurilor ▬ In Event of Moone Disaster ▬ Teatru de repertoriu ▬ Libretto Solitudine ▬ De ce tocmai tu? ▬ Cui i-e frică de Mitică sau Atenție, se taie apa! ▬ 90 ▬ Cataclisma ▬ Perkucigo ▬ Baladele Memoriei ▬ SEXODROM ▬ Magic is a condition that kills people in all kinds of performative hazards ▬ Negreșită
De la 18.00, în Sala Mare – Pelicanul
De la 18.30, în Sala Studio – Cerere în căsătorie/ Mangipe prandemasqe
De la 21.00, în Sala Mare – Cultul Personalității
De la 21.30, în Sala Studio – Exploziv
De la 18.00, în Sala Mare – 2 Femei
De la 18.30, în Sala Studio – Clasa noastră
De la 21.00, în Sala Mare – Bad Talks
De la 21.30, în Sala Studio – Aleea Stereotipurilor
De la 18.00, în Sala Mare – In Event of Moone Disaster
De la 18.30, în Sala Studio – Teatru de repertoriu
De la 21.00, în Sala Mare – Libretto Solitudine
De la 21.30, în Sala Studio – De ce tocmai tu?
De la 16.00, în Sala Studio – Perkucigo
De la 17.00, în Sala Mare – 90
De la 21.00, în Sala Mare – Cataclisma
De la 21.30, în Sala Studio – Cui i-e frică de Mitică sau Atenție, se taie apa!
De la 16.00, în Sala Studio – Baladele memoriei
De la 18.30, în Sala Mare – SEXODROM
De la 21.30, în Sala Mare – Magic is a condition that kills people in all kinds of performative hazards
De la 21.30, în Sala Studio – Negreșită
Evenimente conexe
Filme documentare antropologice studențești Caleido Fair „Eu scriu. Noi scriem”. Ateliere de scriere creativă Photo Print Sale Ateliere de storytelling Expo SNFTAnul acesta vorbim despre viață personală, memorie și identitate, viață politică și societate. Chestionăm versiuni oficiale despre implicarea României în cel de Al Doilea Război Mondial, comunismul postbelic al anilor ’50, sfârșitul totalitarismului și anii duri ai tranziției. Prezentul ne găsește întrebându-ne ce înseamnă să fii femeie și ce se schimbă dacă te și regăsești pe spectrumul LGBTQ+. Vorbim și despre dragoste, râdem de luptele de putere din blocurile noastre gri, reflectăm la singurătate și la anxietățile noastre. Vorbim despre cum ne tratează sistemul socio-politic și despre nevoia umană constantă de a schimba ceva, de a fi în altă parte. Exersăm o zdruncinare a stereotipurilor. Și apoi ne întrebăm cu ironie și autoreflecție: care mai e rolul teatrului, al performance-ului, al artei?
Aducem pe scenele de la unteatru spectacole asumate și neasumate politic, spectacole lirice sau veridice declarații de iubire; comedii și tragicomedii, spectacole autoreflexive. Varietatea stilurilor ne-a fost miza. Unitatea rezidă în faptul că toate sunt creații independente care abordează teme socio-culturale relevante pentru prezent și viitor, care au fost scrise sau care sunt produse de membri ai minorităților culturale și etnice din România. Perioada festivalului (27 noiembrie – 1 decembrie) nu a rămas aceeași neîntâmplător. E important pentru noi să sărbătorim ziua României și zilele premergătoare acesteia împreună cu trupe de teatru rome, maghiare, evreiești, queer și feministe.
Mulțumirile merg către unteatru pentru găzduire.