srpski-drzavni-teatar,-temisvar-jpg_660x330

Piesa „Două picioare stângi și două drepte” este o referire la situația economică și socială actuală din cultură, teatru, educație, viață. Nuvelele scurte ale lui Miloš Nikolić fuzioneză într-un singur spectacol, deși una cu cealaltă nu au nimic de-a face, comicul situației le conectează într-o singură poveste foarte adevărată, plină de umor și absurditate. Scriitorul a participat activ la crearea spectacolului.

Dacă s-ar traduce în orice limbă mondială, ar fi cât se poate de actuală și adevărată. În spectacol se intersectează conflictele între autorități și popor, neînțelegeri conjugale și absurdități care ne însoțesc zi de zi, cum ar fi:

  • președintele care-și pierde prezentul și viitorul și se împacă cu faptul că ne va fi frumos în trecutul pe care a reușit să-l păstreze…
  • soțul care cumpără un dulap magic în care oamenii dispar fără urmă dacă intră în el, și își trimite propria soție să intre.
  • o femeie care știe mai bine să spargă farfurii decât să gătească.
  • o femeie care are două picioare stângi întâlnește o femeie care are două picioare drepte, și ele devin prietene, și în plus pe lângă pantofii pe care și-i schimbă între ele, își schimbă și soții.

10 povești scurte devin un mare întreg care nu lasă pe nimeni indiferent, și în fiecare dintre aceste povestiri cineva se va regăsi. 4 actori interpretează mai multe personaje, ceaa ce este farmecul teatrului, este un joc care nu se termină niciodată.

O piesă grație Teatrului de Stat Sârb din Timișoara

Rolurile principale:
Marko Adžić (Serbia, Vârșeț)
Jovana Božić (Serbia,Vârșeț)
Olivera Iovanovici (România)
Goran Goga Pantin (România)
Regizor: Petru Silviu Văcărescu

Asistent regizor: Claudiu Dogaru

Miloš Nikolić, scriitor, s-a născut la 13 iunie 1939 în Kosovo Polje. A urmat școala primară în localitatea Banatsko Arandjelovo, liceul în Pančevo, Academia de Teatru, Film, Radio și Televiziune, Departamentul de Dramaturgie la Belgrad.

Petru Silviu Văcărescu s-a născut în anul 1979 la Turnu Severin, România. E conferențiar la Universitatea de Vest din Timișoara și profesor la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara. A studiat actoria la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, iar studiile de doctorat-regie la Universitatea din București, Facultatea de Arte Teatrale.

Înapoi la program