Începe Festivalul de Teatru Caleido

„Caleido” pune în scenă diversitatea culturală din România, așa că fiecare spectacol din festivalul de teatru e scris, regizat sau jucat de români care aparțin unei minorități etnice. Moștenirea etnică a teatrului românesc va fi reprezentată la această primă ediție de Caleido grație romilor, evreilor, ucrainienilor, sârbilor, germanilor, grecilor, ungurilor și armenilor care vor participa în festival.

Facebook event.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vă puteți rezerva un loc completând formularul de aici.

PROGRAM:

Carpathian Garden ▬ Copii răi ▬ Corp la Corp ▬ D’ale lolelor ▬ Da Yang și Prințesa Da Yin ▬ Del Duma ▬ Două liniuțe ▬ Două picioare stângi și două drepte ▬ Fără sprijin ▬ Gadjo Dildo ▬ Happy End ▬ Ibovnice cu ochi de Maramureș ▬ Interfața 3 ▬ La Harneală ▬ Motke Hoțul ▬ Poveste fără nume ▬ Povești de familieSophiechen und der riese ▬ Staipelochian ▬ Voi n-ați văzut nimic

„Caleido” trimite explicit la „caleidoscop”, acel obiect ludic legat de copilăria multora dintre bucureșteni, în care jocul de oglinzi (ne) reflectă în culori și în simetrii care se schimbă surprinzător la o simplă rotire din încheietură. Festivalul este, așadar, un astfel de „dispozitiv”, un „instrument” pe de-o parte ludic, pe de altă parte dumiritor și revelator, el ne arată cum se schimbă cromatica și compoziția din fața ochilor noștri, în funcție de perspectiva noastră dinamică. Un caleidoscop inert, nemișcat, nu va arăta altceva decât o imagine statică. Chiar dacă frumoasă, va fi mereu aceeași imagine. În schimb mișcarea (și anume mișcarea intenționată și asumată de cel care se folosește de instrument) este cea care demonstrează și descoperă posibilitățile seducătoare ale diferitelor combinații.

Similar Posts