Limite este un one-woman show comic și acid despre școala românească.

În timpul documentării artistice pentru spectacolul Limite, am intervievat zeci de profesori și profesoare din mediul preuniveristar, inspectori și inspectoare, reprezentanți ai instituțiilor care joacă un rol hotărâtor în sistemul educațional din România. Astfel am încercat să radiografiem realitățile educaționale cu care ne confruntăm și legăturile complexe dintre profesori, copii, părinți.

Am descoperit o întâmplare care a devenit emblematică pentru neputințe și dependențe de care ne lovim adesea, noi, cei care gravităm în jurul școlii. O profesoară a trăit cea mai cruntă experiență profesională și umană din viața ei, întâmplare care nu a ajuns știre TV sau știre de cancan. Întâmplare care s-a consumat în tăcere, lăsând cicatrici multiple.

Limite pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite.Limite vorbește despre școala în care pare că nimeni nu-și mai găsește locul. Și sensul.

Regia: Radu Apostol
Cu: Mihaela Rădescu
Text: Mihaela Michailov și Radu Apostol
Scenografia: Gabi Albu
Versuri: Bobi Dumitraș (aka Bobi de la Fără Zahăr)
Muzica și spațiul sonor: Alex Bălă
Light design: Radu Apostol
O producție Centrul de Teatru Educațional Replika

Durată: 1h20′
Data premierei: 2019