Lise Wulff: Sera | The Greenhouse – vernisaj

Walk & Shoot și Caleido vă invită sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 13.00 la vernisajul instalației artistice Sera | The Greenhouse. Evenimentul are loc la Grădina Casei Universitarilor (unteatru open-air).

Sera | The Greenhouse concentrează o serie de fotografii care surprind natura revendicându-și locul în spațiul urban. Este rezultatul unui proces colaborativ între artista Lise Wulff și opt tineri de la Studiourile Ferentari.

Concept și îndrumare: Lise Wulff
Fotografii și postprocesare: Ale, Alex Dinuț, Alexia-Adriana Șerban, Lucian Berdei, Petrișor Barbu, Robert Harisiade, Ștefania Iordache, Vlad-Andrei Roșianu

Lise Wulff este o artistă vizuală care trăiește și activează în Oslo. Ea conectează domeniile artei și culturii cu cele ale mediului înconjurător și ale naturii. În lucrările ei folosește o varietate de materiale, de la pictură, fotografie și sculptură la materiale provenite din natură, și proiecte la scală mare. Proiectul international de artă „The Scream from Nature” a fost inclus în celebrarea oficială a lui Edvard Munch în 2013 și colaborează cu Programul de Mediul al Națiunilor Unite. Wulff caută să crească vizibilitatea interconexiunii dintre oameni și natură, iar lucrările ei sunt lăsate intenționat să sufere modificări cauzate de procesele naturale și de schimbarea timpurilor și anotimpurilor.

Pe terasa unteatru veți regăsi și o serie de portrete realizate de Adi Bulboacă cu tinerii care frecventează Studiourile Ferentari și care, în 2019, au creat un spectacol de teatru produs de Caleido – Aleea stereotipurilor. Aici le puteți asculta poveștile: shorturl.at/iAQV2.

_________________

Sera | The Greenhouse și expoziția foto fac parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth), finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de 34 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro

Similar Posts