Liviu Romanescu: „Togetherness-ul din artă are șansa să ne educe spiritul și mintea”

Liviu e co-fondator al Vanner Collective, un colectiv de creatori de teatru cu o dimensiune internațională, organizație care mai are puțin și împlinește un deceniu. 

Liviu Romanescu, veți juca în “KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci” în cadrul Festivalului CALEIDO, la Timișoara, orașul de unde a pornit Revoluția din decembrie 1989, care ne-a adus libertatea. Ce înseamnă pentru tine libertatea, Liviu Romanescu? Ce este libertatea și ce putem face spre a o gestiona cât mai bine?

E lumină. Și fiecare o percepe funcție de cât poate să o simtă și cât e de atent la ce luminează. Libertatea se lovește de obiect și îți arată ce se află acolo, prin reflexie.

Iată și lecția de fizică… Mulțumesc!

– Spectacolul vostru vorbește despre “drumul inițiatic al unui bărbat în lupta cu FRICA” și ne arată printre altele ce mai înseamnă astăzi să fii “un bărbat adevărat”. Pentru Liviu Romanescu, ce mai înseamnă astăzi să fii un bărbat adevărat și cum te-ai luptat tu cu propriile frici?

Dialoghez în continuare cu propriile temeri și frici. Și e un proces cinstit, continuu, încerc să mă mențin cât pot de autentic față de acest demers. Nu știu ce înseamnă să fii „un bărbat adevărat”, nici nu urmăresc găsirea unui răspuns. Dar încerc să nu fug de temeri în procesul creativ, iar asta îmi dă putere, acest atribut universal al unui „bărbat adevărat”.

Interviul complet aici: https://filme-carti.ro/interviu-2/togetherness-ul-din-arta-are-sansa-sa-ne-educe-spiritul-si-mintea-interviu-liviu-romanescu-actor-99515/

Similar Posts