Spectacolul se articulează pe o zonă de tensiune şi dialog cu bunicii dispăruţi în care se întretaie interpretările cele mai personale cu imagini marcante din inconştientul colectiv. Este zona în care ne găsim propriile răspunsuri legate de lupta pentru libertatea de exprimare şi rezistenţă în contexte de cenzură şi teroare politică, încă foarte prezente sub alte forme şi în contemporaneitate.

Dincolo de a spune istoriile bunicilor nostri cu aspectele lor eroice si banale, povesti despre lupta si supravietuire, „Nu toti sunt eroi” este despre un proces de integrare a unui trecut, proces care are loc în faţa publicului. Lucram cu ideea de intregire la nivel personal care provoacă publicul spre chestionarea propriilor „rădacini”, a propriei stabilități și hrane emoționale.

În construcţia spectacolului am lucrat cu diversitatea de mijloace, de la mişcare, text şi interacţiunea acestora, lucrul cu marionete și obiecte în aşa fel încât cu fiecare nou moment al piesei se creează o imagine de sine stătătoare iar el este foarte greu de încadrat într-o singură disciplină. Văzut în ansamblu se creează senzaţia de caleidoscop care te poartă printr-o multitudine de stări şi deschide noi perspective.

De/ Cu: Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu
Sunet, live electronics: Marian Cîtu aka Rufi
Lumini: Bibere Alexandru/ Alexandros Raptis
O coproducție PETEC- Colectiv A Cluj

Durată: 1h
Data premierei: 2014

Foto: Alina Ușurelu