Patricia Mocanu: „Cu cât teatrul și poezia sunt mai prezente, cu atât lumea o să fie un loc mai bun”

Pe Patricia o puteți vedea în Dead Poets Society, în cadrul festivalului CALEIDO, care va avea loc între 27 noiembrie – 1 decembrie la Timișoara.

Veți juca la Timișoara, capitală culturală europeană. Ce înseamnă pentru o tânără actriță Timișoara, orașul libertății, orașul de unde a pornit Revoluția din decembrie 1989?

Pentru mine este o imensă bucurie și îmi face o mare plăcere să pot juca într-o capitală culturală precum Timișoara. Când mă gândesc la acest oraș, mă gândesc la dorința și nevoia de libertate, de individualitate și de a face dreptate, valori cu care mă identific și pe care le identific și în mesajul piesei noastre, Dead Poets Society.

Patricia, va salva poezia lumea? Sau teatrul? Ce mai poate salva lumea, Patricia? Mai poate fi lumea salvată?

Consider că poezia, teatrul, arta în general fac un bine lumii în care trăim și aduc speranța și schimbare în viețile oamenilor: în modul în care gândesc, în modul în care privesc lumea și în modul în care acționează în anumite situații. Cu cât teatrul și poezia sunt mai prezente, cu atât lumea o să fie un loc mai bun, iar bunătatea salvează lumea.

Interviul complet aici: https://filme-carti.ro/interviu-2/cu-cat-teatrul-si-poezia-sunt-mai-prezente-cu-atat-lumea-o-sa-fie-un-loc-mai-bun-interviu-patricia-mocanu-actrita-99467/

Similar Posts