Daughters – Caleido Talks
Invitate: Simona Deaconescu și Olivia Nițiș
O discuție despre spectacolul Daughters și despre nevoia de educație culturală extinsă care să depășească o anumită bulă.
Invitate: Simona Deaconescu și Olivia Nițiș
O discuție despre spectacolul Daughters și despre nevoia de educație culturală extinsă care să depășească o anumită bulă.
Invitați: Zita Moldovan, Alex Fifea, Florin Georgescu
Marți, 28 septembrie, de la ora 20, va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului „Libretto Impostura” la Teatru Infinit din str. Mihai Eminescu 127, o producție Caleido în regia lui Matei Lucaci-Grünberg.
Vineri, 19 noiembrie, spectacolul „Domnișoara Iulia” s-a jucat pentru prima oară pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.
„Am încercat să ne apropiem pas cu pas și să înțelegem autismul ca formă de diversitate”, spune actrița Florina Gleznea despre spectacolul „Singurătatea pietrelor” (regia Norbert Boda), în care o vedem în Caleido 2021 și care abordează un subiect important despre care vorbim prea puțin în România: viața copiilor cu autism. Despre provocările acestei producții Unteatru, cât și despre zona independentă și consecințele pandemiei, am stat de vorbă în rândurile care urmează.
O întâlnire cu sound designerul și performerul Denis Bolborea, pornind de la spectacolul Bad Mamma (coregrafie de Valentina de Piante Niculae), parte a trilogiei Singing Bodies, produsă de Indie Box. În rândurile care urmează, Denis Bolborea vorbește despre cum a apărut Singing Bodies, despre cum a lucrat cu Valentina de Piante Niculae pentru Bad Mamma, dar și despre cum a arătat pentru el acest an de pandemie sau despre cum stăm, în București, în privința dansului contemporan.
„Despre bullying, feminism, body shaming îmi place să vorbesc și cred că e important de abordat mai des astfel de teme, care din păcate sunt prezente încă și fac victime”, spune coregrafa Ioana Marchidan pe care o vedem în Festivalul Caleido în performance-ul „Reverse Discourse”, început în 2018, la Lisabona, și cunoscut publicului bucureștean de la Linotip – Centru Independent Coregrafic.