APR [Adorație Performance-ului Radical] la unteatru open-air
Sâmbătă, 2 octombrie 2021, începând cu ora 16, unteatru open-air din Grădina Casei Universitarilor găzduiește reprezentația spectacolului APR [Adorație Performance-ului Radical], o producție Caleido.
Poți să cuprinzi într-un spectacol toată recunoștința și aprecierea eternă față de corpurile neconforme care prin rezistența dansului au clădit scena pe care te miști acum? E imposibil, dar cu siguranță va trebui să le aduci un tribut. Repetă după mine: ”Brațele devin unealta. Unealta care va spune o poveste!”- mulțumim Javier Ninja! ”Lasă-ți coama să-ți continue frazele” – mulțumim Leiomy Maldonado! ”Uită-ți ego-ul!” – mulțumim Willie Ninja! Închină-te în fața a tot ce înseamnă icon și tot ce-a fost înaintea ta, ”căci și cei ce-au plecat, pășesc pe catwalk printre noi” – mulțumim Benji Hart!
APR este un performance despre cultura ballroom, despre modurile în care s-a născut și a funcționat încă de la început ca o mișcare de rezistență. Se concentrează pe dihotomia apreciere – apropriere culturală, ghidând audiența într-un exercițiu de autochestionare.
Cu/De: Irina Milan, Paul Dunca/Paula Dunker, Waana Neagu, Raj Alexandru/Ramya, Alex Bălă și Octavian
Muzică: Alex Bălă
Costume: Andrei Dinu
O producție Caleido
Intrare liberă pe bază de rezervare la rezervari@unteatru.ro
Durata: o oră
Loc: Evenimentul are loc la unteatru (Strada Sfinții Apostoli 44)
Tot aici veți regăsi și o serie de portrete ale performerilor din APR, realizată de fotografa Ioana Moldovan. Aici le puteți asculta poveștile: shorturl.at/iAQV2.
____________
Participarea la evenimentele din stagiunea Unteatru este permisă doar în următoarele condiții:
– Prezentarea Certificatului COVID care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, și numai dacă au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
– Prezentarea unor documente medicale care să ateste faptul că posesorul documentelor se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG, efectuat cu cel mult 14 zile anterior desfășurării evenimentului).
Documentele vor fi verificate de staff-ul organizatorilor și de personalul care va asigura paza și protecția evenimentului.
Unicul scop al procedurii de verificare este acela de a permite sau de a refuza, după caz, acceptul spectatorilor în spațiul dedicat evenimentului.
Pentru a diminua riscul de aglomerare accesul spectatorilor va începe cu 30 de minute înainte de ora anunțată pentru începerea evenimentelor.
În zona de acces se va efectua un triaj observațional precum și măsurarea temperaturii participanților. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), a celor a căror temperatura este mai mare de 37.3 grade Celsius sau a celor care refuză verificarea temperaturii.
Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata participării la eveniment. Pentru o protecție sporită, este obligatoriu ca masca să acopere nasul și gura.
Este obligatorie respectarea distribuirii locurilor în spațiul de eveniment. Organizarea spațiului a fost realizată în conformitate cu normele de distanțare impuse de contextul actual.
***
Reprezentația APR și expoziția foto fac parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth), finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei a reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de 34 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro