Alina Berzunțeanu: „ Fiind foarte personal, acest lucru la spectacol ne-a apropiat pe viață, as spune, la un nivel mult mai profund decât atunci când lucrezi la un spectacol cu text dat”
Pe Alina Berzunțeanu o veți vedea vineri, 11 noiembrie la ora 19:30 în spectacolul O familie fericită. Am stat de vorbă cu ea și astfel ne-a răspuns la câteva întrebări.
Care a fost ideea care v-a impulsionat să creați și să aduceți în fața publicului O familie fericită?
Nu a fost o idee, ci un moment greu din viața personală, pe care am simțit ca îl trec mai ușor folosindu-mă de meseria mea.
Cum a fost primit de public? Credeți că s-au regăsit în traumele inspirate din propriile voastre vieți?
István a avut ideea unei discuții cu publicul după fiecare spectacol, așa ca pot răspunde ca, da, unii dintre spectatori ne-au mărturisit ca s-au regăsit și au avut traume asemănătoare intr-un fel sau altul.
István descria spectacolul vostru ca unul „prea personal”. Cum a evoluat relația voastră pe parcursul dezvoltării acestuia?
Fiind foarte personal, acest lucru la spectacol ne-a apropiat pe viață, as spune, la un nivel mult mai profund decât atunci când lucrezi la un spectacol cu text dat.
Unde și în ce spectacole te poate vedea publicul în următoarea perioadă?
Sunt angajată la teatru Odeon, joc în „Fugari” (regia Alexandru Dabija), „Rebarbor”, (regia Alexandru Dabija), „Liniște, sărut, acțiune” (regia Peter Kerek), „Pandorium”, (regia Zoltan Balasz; premiera este luna aceasta),„Soldatul de ciocolată” (regia Andrei Șerban), „Luna verde” – un spectacol cu poezii de Lorca și vioara electrică, făcut de mine și Cezar Antal.