Ingeborg Husbyn: „Sunt atrasă în mod special de artiști care sunt provocatori și îndrăzneți”

Ingeborg Husbyn este producătoarea spectacolului „HYBRIS: Choreographing Whiteness”. În cadrul Festivalului Caleido, spectacolul va putea fi vizionat în data de 29 noiembrie, ora 20.00, la Iulius Congress Hall. 

Ce poveste urmărește spectacolul „HYBRIS: Choregraphing Whiteness” și ce teme abordează?
„HYBRIS: Choregraphing Whiteness” se axează pe stereotipuri formate în cultura pop, explorând cum aceasta influențează reprezentarea culturilor gay și queer albe prin limbajul corporal și verbal, care nu este nici masculin, nici tradițional alb. Aceasta limbă de mișcare are origini în expresiile artistelor rap și hip-hop americane cu mai multă melanină, promovate de cultura pop. HYBRIS analizează o problemă socială semnificativă: tendința de a nu contesta stereotipurile și influența lor asupra comportamentului cotidian.

Ce caracteristici specifice cauți în artiștii cu care lucrezi ca producătoare.
În rolul meu de producătoare, mă concentrez pe oferirea unei libertăți complete artiștilor, susținând și încurajându-le chiar și cele mai îndrăznețe idei. Sunt atrasă în mod special de artiști care sunt provocatori și îndrăzneți.

Care este principala declarație sau întrebare pe care o adresează HYBRIS?
HYBRIS ridică întrebarea dacă aproprierea culturală poate fi văzută ca un act de solidaritate, o căutare de putere și emancipare.

Similar Posts