Nu toți sunt eroi – Caleido Talks
Invitați: Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Felicia Waldman și Alin Mureșan
O discuție despre (anti)comunism, (anti)fascism, memorie și traume colective și mai ales personale.
Invitați: Cristina Lilienfeld, Smaranda Găbudeanu, Felicia Waldman și Alin Mureșan
O discuție despre (anti)comunism, (anti)fascism, memorie și traume colective și mai ales personale.
Invitați: Cosima Opârtan, Irina Milan, Paul Dunca/ Paula Dunker și Raj Alexandru/ Ramya
Romii (cărora în universul românesc li s-a spus multă vreme țigani, și încă li se spune) sunt o prezență foarte veche în spațiul carpato-danubiano-pontic. Istoria lor e crudă, deși se află de secole pe aceste meleaguri, abia de 165 de ani au fost eliberați din robie, adică din sclavie. Romii au fost sclavi în țările române, iar bisericile au fost stăpâne de sclavi. E o realitate, ale cărei consecințe încă le trăim. Și cum putem ieși din această istorie plină de nedreptăți, etichete și prejudecăți? Noi propunem – ca început de soluție – cunoașterea reciprocă, apropierea și educația culturală.
Mihaela e romă, actriță, feministă, fondatoare a trupei Giuvlipen. În Caleido va juca în spectacolul “Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?” Andrei Crăciun Festivalul Caleido este un eveniment care se dedică bogăției care rezultă din diversitatea etnică din țara noastră. Crezi că teatrul este o luptă eficientă pentru conștientizarea acestei bogății? Da, așa m-a învățat…
Încă tânărul Huluba poate fi văzut în Caleido în Libretto Solitudine și Cui i-e frică de Mitică sau Atenție, se taie apa, ambele regizate de Matei Lucaci-Grunberg.
IDEA77 anunță începerea primei ediții a primului showcase de teatru independent destinat specialiștilor internaționali: directori, curatori și programatori de festivaluri de arte performative și critici de teatru.
Vineri, 19 noiembrie, ne vedem la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești la spectacolul „Domnișoara Iulia”, regia Andrei și Andreea Grosu.