Ștefania Iordache: „Aproape toate spectacolele noastre prezintă subiecte și probleme grave pe care le întâmpină toate clasele sociale.”

Ștefania Iordache face parte din trupa de teatru PlayHood și performează în Aleea Stereotipurilor pe 12 noiembrie, ora 16:00, pe scena unteatru.

Am observat că fiecare dintre voi are o poveste despre cum a ajuns la PlayHood. La tine cum a fost?
Cele mai bune prietene ale mele făceau deja parte din Playhood de ceva timp și mereu mi-am dorit să fac și eu teatru, așa că după ceva timp mi-am făcut și eu curajul să vin la câteva repetiții și mentorate.

De cât timp esți în trupa de teatru?
Am aproape doi ani de când fac parte din trupă, dar sincer mă simt ca și cum aș fi de o viață.

Ce altceva ai mai facut? 
Fac parte dintr-o trupă de muzica și am avut câteva evenimente la care am cântat și am apărut de două ori la televizor cu piesele pe care le avem lansate.

Cum vă alegeți subiectele spectacolelor pe care le jucați?
Aproape toate spectacolele noastre se concentrează asupra unei realități puse sub formă de comedie în care se prezintă subiecte și probleme grave pe care le întâmpină toate clasele sociale.

Ce alte personaje ai mai jucat?
Am jucat-o până acum pe Doamna Popescu în spectacolul „Moara cu Noroi” (n.r. producție PlayHood).

Cu care rezonezi cel mai mult?
Chiar dacă e o femeie în vârstă, rezonez foarte mult cu caracterul ei, fiind o persoană care spune lucrurilor pe nume și nu acceptă falsitatea pe care o au ceilalți oameni.

Cum se vede acum Ferentariul prin ochii unui tânăr actor?
Ferentariul este un spațiu plin de oameni foarte talentați și cu foarte mult potențial, este un cartier în care majoritatea oamenilor apreciază o faptă bună și există comunități foarte strânse.

Cum s-a schimbat viața ta de când ești în Playhood?
De când sunt în Playhood am reușit să mă dezvolt foarte mult pe mine ca persoană și să descopăr foarte multe lucruri care îmi plac și la care mă pricep.

Dacă ar fi să schimbi ceva în Ferentari ce ar fi?
În primul rând, neglijența față de tânăra generație căreia nu i se acordă niciodată atenție și nu este niciodată felicitată pentru performanțele pe care le atinge.

Am aflat că, deși ați jucat în festivaluri din toată țara, în fața publicului din Ferentari ați ajuns de puține ori. Cum a fost să joci în fața cunoscuților tăi?
A fost o experiență foarte frumoasă, dar au fost mult mai multe emoții, pentru că aveam frica să nu dezamăgesc pe nimeni. Dar a ieșit mereu foarte bine și bucuria lor, dar și a mea după spectacol a meritat.

Ce planuri ai cu trupa pentru viitor?
Îmi doresc să pot face cât mai mult timp asta și să reușim să facem cât mai multe spectacole noi și să participăm la cât mai multe festivaluri.

Dar personale? Ce altceva îți dorești să faci?
Pe plan personal îmi doresc foarte mult să intru la facultatea de medicină și poate să reușesc pe lângă meseria de medic, să ofer și ceva înapoi din ceea ce o să reușesc să învăț.

Similar Posts