Alex Cristea: „Vrem ca lumea să realizeze că nu toți au o viată la fel de frumoasă ca a lor și că ar trebui să îi trateze pe toți oamenii cu respect și cel mai important, să nu îi judece.”
Am stat de vorbă cu Alex Cristea, pe care îl puteți vedea în „Aleea Stereotipurilor” sâmbătă pe 12 noiembrie.
Am observat că fiecare dintre voi are o poveste despre cum a ajuns la PlayHood. La tine cum a fost?
Sincer să fiu, am fost mereu pasionat de artă doar că atunci când eram mic nu aveam încrederea necesară pentru a face ceva în acest sens. În schimb în clasa 7 a s-a întâmplat ceva, se transferase un coleg care făcea teatru și mereu îmi spunea,„Bă, tu ai ceva, ai un talent, văd ceva în ochii tăi”, mereu râdeam și ziceam că nu îl cred, doar că el insista să merg la trupa de teatru din care făcea parte și într-o zi, m-am dus. Așa am ajuns la PlayHood.
De cât timp ești în trupa de teatru?
În această trupă sunt de 4 ani în condițiile în care am intrat în clasa a 7 a și acum sunt a 11 a.
Ce altceva ai mai făcut?
Legat de artă, am mai făcut fotografie, am făcut canto, am făcut dansuri, am făcut chiar și pian de unul singur. Dacă vă referiți în general, atunci am făcut tot ce am spus mai sus plus kick boxing, mers la sală și, cel mai recent lucru – am grijă, chiar distrez copiii, fac animații.
Cum vă alegeți subiectele spectacolelor pe care le jucați?
O întrebare foarte bună. Trăind într-o zona defavorizată și observând tot felul de agresiuni, atât verbale cât și fizice, și faptul că nimic nu se schimbă, ne-am gândit că avem subiecte sensibile, că până la urmă chiar sunt, noi am putea face o schimbare, o conștientizare. Vrem ca lumea să realizeze că nu toți au o viată la fel de frumoasă ca a lor și că ar trebui să îi trateze pe toți oamenii cu respect și cel mai important, să nu îi judece.
Ce alte personaje ai mai jucat?
Am avut și încă mai am rolul de tocilar în „Aleea Stereotipurilor” dar am fost și voice off într-unul din spectacole, am fost primar în „Moara cu Noroi”, am fost meșter, meșterul Botgros în „Visul Unei Nopți De Vara”, am fost un prezentator în „Giga Mind” și am mai jucat un rol de băiat rău, nepăsător în „Toți primesc înainte”.
Cu care rezonezi cel mai mult? De ce?
Botgros. Am avut cea mai mare libertate și n-am avut nicio reținere față de rol și nici față de mine, adică Botgros este un meșter și atât. Un om simplu, care mai vine cu unele idei și care dacă ar vrea mai mult, ar putea.
Cum se vede acum Ferentariul prin ochii unui tânăr actor?
Un loc simplu și la fel ca toate celelalte.
Cum s-a schimbat viața ta de când ești în Playhood?
360 de grade pentru că PlayHood mi-a dat o speranță și mi-a spus că pot când alții nu credeau. Pot spune că am scăpat de anxietate, de depresie, am reușit să nu devin obez, am devenit mai cult și toate astea pentru ca fondatorii PlayHood, Ionuț Oprea și Mădălina Dorobanțu și-au pierdut zilele ajutându-mă să evoluez și pot spune sincer că m-au ajutat mai mult decât ar putea vreun psiholog să o facă.
Dacă ar fi să schimbi ceva în Ferentari ce ar fi?
Reputația.
Am aflat că, deși ați jucat în festivaluri din toată țara, în fața publicului din Ferentari ați ajuns de puține ori. Cum a fost să joci în fața cunoscuților tăi?
Ciudat și bizar dar totuși mă bucur că și ei ne-au auzit mesajul și că îi putem îndruma și pe ei.
Ce planuri ai cu trupa pentru viitor?
Asta mi-ar plăcea mai mult mie sincer să fiu, dar să jucam în mai multe țări.Dar personale? Ce altceva îți dorești să faci?
Ar fi două lucruri: să citesc mai mult și să reușesc să devin bogat, iar atunci când voi deveni, o să mai am și alte planuri, momentan doar atât mai trebuie să fac.