Ilinca Prisăcariu: „Libertatea e fluidă și paradoxală și tocmai asta e tare”

Ilinca Prisăcariu se numără printre cei care au fondat Teatrul Improbabil. Este regizoare și dramaturgă cu experiență în domeniul producției de teatru și al scrierii creative (dramaturgie, proză, articole). 

Care e treaba cu Teatrul Improbabil și cu teatrul sonor? Unde să vă găsim, dincolo de festivalul CALEIDO?

Teatrul Improbabil e un teatru sonor pe care îl iei cu tine peste tot. ”Your theatre on demand” spunem noi, pentru că îl poți avea fix atunci când vrei sau ai nevoie de el. S-a născut în pandemie, când lumea s-a oprit in loc, iar noi voiam să continuăm să ne mișcăm cumva, oricum. Treaba a fost simplă: eram în izolare, stăteam pe balconul apartamentului meu și am primit un telefon de la (Alex) Ivănoiu, care m-a întrebat direct dacă vreau să facem un teatru. M-am panicat, evident. Am spus da, evident. La scurt timp după a apărut Improbabilul: pentru că era improbabil să faci teatru în niște vremuri atât de nesigure. Și iată, sunt nesigure și acum, din alte puncte de vedere, bineînțeles.

Dincolo de festival putem fi găsiți pe Spotify. Pentru cine vrea să afle cum arată teatrul sonor, suntem pe Instagram (dar și pe celelalte rețele), iar cine vrea să ne susțină o poate face cu drag și spor pe Patreon la Teatrul Improbabil.


Teama de a înota pe întuneric. Care e povestea acestui spectacol?


“Teama…” e unul dintre spectacolele din prima stagiune, pe care am făcut-o cu prieteni, fără niciun fel de finanțare. Textul e scris de Gabriela Harabagiu și spune cu multă candoare o poveste despre frică. Pentru mine înseamnă mult spectacolul ăsta. Nu aș spune prea multe despre poveste, aș lăsa lumea să o descopere. Ce mi se pare prețios este modul în care ne raportam la ea. Frica e o temă care mă fascinează de mult timp, asta pentru ca și eu petrec la rândul meu mult timp cu/ alături ea. Mă fascinează formele prin care se manifestă, faptul că nu dispare niciodată, indiferent de câți ani avem și modurile prin care reușim, constant, să avem micile noastre victorii în fața ei. La fel cum Otilia are micile sale victorii, alături de prietenul ei, Mubi.

Interviul complet aici: https://www.urban.ro/ilinca-prisacariu-regizor-teatrul-improbabil/

Similar Posts