Singing Bodies’ Trilogy – Caleido Talks
Invitate: Valentina de Piante Niculae și Raluca Ianegic
O discuție despre spectacole de dans care ne obligă să descifrăm și să ne facem propria cercetare în raport cu performance-ul.
Invitate: Valentina de Piante Niculae și Raluca Ianegic
O discuție despre spectacole de dans care ne obligă să descifrăm și să ne facem propria cercetare în raport cu performance-ul.
Romii (cărora în universul românesc li s-a spus multă vreme țigani, și încă li se spune) sunt o prezență foarte veche în spațiul carpato-danubiano-pontic. Istoria lor e crudă, deși se află de secole pe aceste meleaguri, abia de 165 de ani au fost eliberați din robie, adică din sclavie. Romii au fost sclavi în țările române, iar bisericile au fost stăpâne de sclavi. E o realitate, ale cărei consecințe încă le trăim. Și cum putem ieși din această istorie plină de nedreptăți, etichete și prejudecăți? Noi propunem – ca început de soluție – cunoașterea reciprocă, apropierea și educația culturală.
Cu actorul István Téglás, despre „Magic is a condition that kills people in all kinds of performative hazards”, în care îl vedem alături de coregrafa Andreea Novac în Festivalul Caleido, dar și despre rolul artistului în societatea de azi, despre starea teatrului independent în România și despre cum a rezistat în pandemie.
Caleido Talks prezintă o serie de cinci dezbateri concepute pentru a facilita și întreține spațiul vital al dialogul, un loc de întâlnire pentru artiști, specialiști din diverse domenii și public. Dezbaterile funcționează cumulativ, încercând, și separat și împreună, să răspundă unor întrebări pe care le considerăm, mai ales acum, necesare și actuale. Scopul lor final…
Îndrăgitul regizor Matei Lucaci-Grunberg se întoarce în Festivalul Caleido cu spectacolul “Libretto Impostura”. Cum și de ce?
Ionuț coordonează trupa PlayHood. De la PlayHood puteți vedea în Caleido spectacolul Aleea Stereotipurilor.
Pe Dragoș Dumitru îl puteți vedea, în Caleido, în spectacolul “Mangipe Prandemasqe”/ „Cerere în Căsătorie”.