Singing Bodies’ Trilogy – Caleido Talks
Invitate: Valentina de Piante Niculae și Raluca Ianegic
O discuție despre spectacole de dans care ne obligă să descifrăm și să ne facem propria cercetare în raport cu performance-ul.
Invitate: Valentina de Piante Niculae și Raluca Ianegic
O discuție despre spectacole de dans care ne obligă să descifrăm și să ne facem propria cercetare în raport cu performance-ul.
Invitați: Andreea Novac, István Téglás și Corina Șuteu
De vorbă cu Andreea Novac, director artistic al Festivalului Caleido, despre provocările ediției din acest an, despre spectacolul Magic is a condition that kills people in all kinds of performative hazards, realizat alături de István Téglás, și despre efectele pandemiei asupra mediului coregrafic din București. „2021 a fost un an greu pentru coregrafi și dansatori. Mai toți suntem independenți. Am avut discuții lungi pe Zoom cu unii colegi și prieteni, încercând să ne ținem unii pe alții și unii de alții. Să găsim soluții. Sentimentul general, cel puțin așa l-am perceput eu, a fost că, deși ne-am dus la final onorabil proiectele, ele nu au mai avut impact. Perfect normal cred, dar în același timp foarte problematic”, spune Andreea despre situația actuală.
Ionuț coordonează trupa PlayHood. De la PlayHood puteți vedea în Caleido spectacolul Aleea Stereotipurilor.
Alex Popa este actor al Teatrului Excelsior din București, însă îl regăsim și în spațiul independent, mai ales în producțiile Unteatru. În Festivalul Caleido, îl vedem în „Pelicanul”, în regia lui Florin Liță, o co-producție Unteatru și Caleido din 2019, în care îl interpretează pe Fredrick, un tânăr alcoolic, confruntat cu abuzul domestic. Am stat de vorbă despre acest rol, dar și despre perioada de pandemie, despre generația din care face parte și despre teatrul independent de la noi. Iată!
Pe Georgeta Corca o vedem în Festivalul Caleido în performance-ul „Daughters”, semnat de Simona Deaconescu și produs de Tangaj Dance și Centrul Național al Dansului București. În rândurile care urmează, vorbește despre istoriile personale surprinse în „Daughters”, despre copiii generației hippie, despre viziunea asupra corpului feminin pe care o propune spectacolul, dar și despre cum vede scena dansului contemporan de la noi, azi.
Ana va fi prezentă în Festivalul Caleido cu spectacolul “Bildungswoman”.