De vorbă cu OFELIA POPII și OANA BRÂNZAN despre „AutoPsy&Co”

Ofelia Popii este una dintre cele mai apreciate actrițe din România, atât în teatru, cât și în film – a primit, în repetate rânduri, atât premiul UNITER, cât și GOPO. S-a consacrat la Teatrul Radu Stanca din Sibiu, dar a strălucit pe multe scene ale lumii. Și este și profesoară de teatru. Am povestit cu ea și Oana Brânzan despre spectacolul AutoPsy&Co. 

Ofelia Popii, de ce acest text adaptat după Gйrald Gruhn? Ce v-a atras la el, cum ați decis să îl montați?

Acest text mi l-a propus în anul trei Oana Brânzan, pe când era studenta mea. Lucrând pe el, a suferit modificări, desigur, am urmărit să fie activ, să depășească nivelul de povestire. M-a atras drama acestui personaj ce vine dintr-o familie săracă, unde violența e felul în care oamenii se exprimă firesc și am încercat să o relatăm într-un fel cât mai bogat cu putință, pentru a pune în valoare calitățile actoricești ale Oanei.

Dar un tânăr (sau mai puțin tânăr) dacă ar veni să vadă spectacolul vostru, ce ar putea descoperi în el? Ce e de învățat din AutoPsy&Co? 

În primul rând e un spectacol care trezește empatia în cei care îl privesc. E mai ușor să judecăm în loc să încercăm să înțelegem. În spatele oricărui agresor e o poveste, a fost agresat la rândul său, neîndreptățit, așa că a învățat să răspunsă la rău cu rău.

Interviul complet aici: https://zilesinopti.ro/2023/11/15/de-vorba-cu-ofelia-popii-oana-branzan/ 

Similar Posts