Open call pentru o producție Caleido

Caleido pune în scenă, de 3 ani deja, diversitatea culturală. Construit ca o platformă de dialog interdisciplinar, intercultural și interetnic, Festivalul Caleido prezintă producții independente de teatru, dans și performance care destupă minți și problematizează în jurul unor subiecte actuale, care se cer a fi arătate și discutate. În 2020, pentru că este un an complicat și incert pentru cei mai mulți artiști, Festivalul Caleido (ajuns la cea de-a patra ediție) își propune să susțină în continuare arta independentă.

Acest open call se adresează artiștilor independenți din teatru, dans, performance, arte vizuale care au propuneri puternice și relevante, în linia diversității culturale/etnice pe care Caleido o promovează, artiștilor care își asumă un dialog activ cu publicul.

Avem nevoie de la voi de:

  • O prezentare a proiectului. Trimiteți-ne cât mai multe detalii despre ceea ce vreți să faceți, ca să ne putem forma o imagine de ansamblu asupra proiectului. Vrem să vă cunoaștem abordarea, viziunea, care vă sunt motivațiile și intențiile artistice.
  • Echipa artistică. Vrem să vă cunoaștem, așa încât trimiteți-ne CV-urile sau prezentările voastre.
  • Buget de producție. Limita noastră este de 100 000 lei. Am aprecia un buget detaliat, împărțit pe categorii clare. În această sumă intră chiria spațiilor, reprezentația din festival, cazarea și transportul echipei artistice pentru prezentarea spectacolului. Bugetul dat nu poate fi depășit.
  • Atașati alte materiale pe care le considerați relevante pentru proiectul pe care ni-l propuneți.
  • Lăsați-ne datele voastre de contact: mail, telefon, ID-ul de Skype, vă vom contacta ca să mai stăm de vorbă.

Ne dorim un proiect nou sau work in progress, nu acceptăm proiecte dezvoltate deja pentru alte contexte. Vom selecta o aplicație care se va concretiza într-un spectacol. Premiera spectacolului va avea loc în cadrul festivalului Caleido, între 27 noiembrie – 1 decembrie, în Bucuresti. Spectacolul trebuie finalizat până la 1 noiembrie.

Suntem conștienti că, în perioada de producție, proiectele pot suferi modificări față de propunerea inițială. Ne-am bucura să fim la curent cu aceste modificări, pe care să le discutăm și agreem împreună. Echipa artistică a festivalului va fi în permanentă comunicare cu voi.

Pentru că traversăm o perioadă cu multe incertitudini și pentru că nu putem estima evoluția pandemiei în următoarele luni, deși ne-am dori să prezentăm spectacolele în sălile de teatru, trebuie să fim pregătiți în primul rând pentru difuzarea lor în mediul online. Așa încât, chiar dacă ele vor fi lucrate și repetate cu respectarea recomandărilor și restrictiilor, cel mai probabil vom fi nevoiți să le prezentam online live sau înregistrate. De înregistrare ne ocupăm noi. Este bine să aveți în vedere aceste aspecte atunci când aplicați. Noi vă asigurăm că vă vom fi alături pentru a discuta și găsi cele mai bune variante de lucru și difuzare.

Evaluarea proiectelor va fi făcută de echipa Caleido.
Propunerile de proiecte se depun la adresa: diana@caleido.ro

Data limita de trimitere este 21 august.
Anunțăm rezultatele pe 31 august.
Perioada de lucru: septembrie – octombrie 2020.

Așteptăm propunerile voastre în număr cât mai mare!

Echipa Caleido

Similar Posts