Richard Bovnoczki: „Omul însă reușește să convertească și diferențele pe care timpul le crează în societate. Omul actualizează.”

Am stat de vorbă cu Richard Bovnoczki, actor pe care îl puteți vedea jucând în Domnișoara Iulia, în cadrul Stagiunii Caleido, la unteatru, pe 14 noiembrie.

Domnișoara Iulia se joacă în luna noiembrie în cadrul Stagiunii Caleido, la Unteatru din București. Cum vezi spectacolul vostru ca parte din acest eveniment care pune în scenă diversitatea culturală
Spectacolul nostru abordează mai mult aspectul uman, decât cel social al personajelor: visuri, frustrări, frici pregnante care marchează destinele unor oameni dornici doar de iubire si integrare în propria lor viață.

Ce crezi că face ca piesa lui Strindberg să fie una de actualitate?
În primul rând Omul. Căutările si problemele lui. La prima vedere ai spune că e vorba de o epocă trecută din care nu mai regăsim coordonate sociale valabile societății zilelor noastre și că nu mai e actual. Omul însă reușește să convertească și diferențele pe care timpul le crează în societate. Omul actualizează. 

Cum este primită de publicul anului 2022 o piesă scrisă de Strindberg în 1888?
Foarte bine. 

Cum s-a schimbat interpretarea lui Jean pentru tine, după doi ani pe mai multe scene din țară?
Sper că înspre bine. Având toate condițiile artistice; text, regie si distribuție de excepție interpretarea ar trebui să aibă un ascendent. 

Care este acum chimia cu partenerele de scenă Dana Rogoz și Mihaela Trofimov?
Din prima clipă a fost o chimie foarte bună.

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat? 
Să joc.

Similar Posts